where swing is the thing

Marijke van Voorst

Marijke zingt verschillende stijlen van muziek, maar haar voorkeur gaat toch uit naar de mix van jazz en pop zoals deze door de stichting gepropagandeerd wordt.
5/5

Ton Karmiggelt

Ton is één van de oprichters van de stichting en heeft mede vorm gegeven aan de ontwikkeling van de structuur en activiteiten . Hij is naast zanger/gitarist, arrangeur en componist en bespeelt ook nog andere instrumenten. Met roots in Arnhem speelde hij sologitaar in de jaren zestig daar in meerdere bandjes, alvorens definitief te kiezen voor de lichte jazz. In die hoedanigheid waren er ontelbare optredens, niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Denemarken, Zweden, Zwitserland en Frankrijk.
Naast het samenspel met de andere muzikanten, treedt hij op met een soloprogramma met als thema de bossanova en de samba.
5/5

Charles Corstjens

Charles is een kei in de zgn Fingerpicking gitaarstijl. Daarbij slaat de duim van de rechter hand elke tel de bassnaren aan, terwijl de andere vingers van die hand zorgen voor de melodielijn en de akkoordenbegeleiding. Daarnaast is hij bedreven in de begeleiding van gipsy jazz muziek.
5/5

Jos Sueters

Jos is geboren in een muzikale familie in Enschede. Hij speelde jarenlang basgitaar in diverse bandjes. Tien jaar geleden is hij begonnen met contrabas en met zingen. Vanaf dat moment ontwikkelt hij beide in diverse stijlen van muziek.
5/5

André van Zanten

André speelt basgitaar in twee combo’s, waaronder Lazy Sunday Café bij Stichting Twenter Tainment. Daarnaast speelt hij thuis af en toe nog op de dwarsfluit. In zijn jeugd is hij als autodidact begonnen met basspelen in bandjes met muziek van bijvoorbeeld Jimmy Hendrix en the Cream. Later speelde hij als fluitist in een 7-koppig combo met muziek van onder meer Chicago en Blood, Sweat and Tears. Daarna heeft hij jarenlang gebast in een Rock & Rollband, the Bluebirds uit Almelo. Pas na zijn pensionering is hij met het traditionele jazzrepertoire begonnen. De complexiteit ervan spreekt hem erg aan.
5/5

Ruud van Toorn

Ruud begon op de leeftijd van 15 jaar met drummen en ging in de leer bij een leerling van het Rotterdams Conservatorium. Toch is hij grotendeels autodidact. Zijn ervaring deed hij voornamelijk op in verschillende gospelgroepen. Door het veelvuldig begeleiden van kerkelijke samenkomsten leerde hij het vermogen tot aanpassen in samenspel en geluidsniveau. Jazz en jazz-gerelateerde muziek bleven altijd de grootste bron van inspiratie. Zonder pretenties wil hij dat graag met zijn toehoorders delen.
5/5