where swing is the thing

Projecten

Naast allerlei kleinschalige optredens zijn door Stichting Twenter Tainment in de afgelopen jaren diverse evenementen georganiseerdGlobal Virtual Jazzclub
Als gevolg van de Coranacrisis kwamen langzamerhand alle activiteiten van de stichting tot stilstand.
Stilzitten is echter niets voor ons, daarom hebben we gezocht naar andere mogelijkheden om toch een podium te kunnen bieden.
Na veel denken, uitzoeken en testen zijn we tot het concept gekomen van de Global Virtual Jazzclub.

Het doel is om met (inter)nationale jazz muzikanten live optredens te verzorgen op en via Internet. Vaak zullen ook de bij de stichting aangesloten muzikanten van zich laten horen in de vorm van een eigen band, of als deelnemer(s) aan een virtuele sessie.

Dankzij speciale software maakt het niet uit waar de samenspelende muzikanten zich geografisch ten opzichte van elkaar bevinden. Ten aanzien van het samenspelen is er geen vertraging (latency) in het geluid.
Het geluid dat gestreamd wordt naar bezoekers wordt eerst ca. 15 seconden gebufferd.
Bezoekers horen een audiostream van een live concert met beelden die toelichting geven over de jazzclub en de optredende formatie.
Om de audiostream te kunnen horen wordt gebruikt gemaakt audio speler op uw PC, laptop, tablet of telefoon gebruikt of van een internet mediaspeler op een paralelle website van de jazzclub (https://gvjc.nl).

Na afsluiting van het seizoen 2020 – 2021 leek door de sterke afname van het aantal besmettingen de reguliere jazzclubs weer hun deuren te kunnen openen.
Daarom werden de activiteiten van de jazzclub stopgezet.
Dit blijft tot nader orde het geval.Jazzclub Hardenberg
In 2009 werd Jazzclub Hardenberg gestart. Sindsdien wordt in de periode oktober tot en met de maand april eens per maand op zondagmiddag een jazzmatinee gehouden in de foyer van Theaer de Voorveghter in Hardenberg. Vanaf 2016 staat de jazzclub geheel op eigen benen en heeft de stichting zich teruggetrokken.
Meer informatie hierover is te vinden op de website van de jazzclub: www.jazzclubhardenberg.nl


Het Electrabel Jazz-tival in Hardenberg
Samen met Stad Hardenberg, Theater de Voorveghter en Podium de Bezantijn in Gramsbergen werd in de jaren 2010 t/m 2014 jaarlijks in juli of augustus een jazzfestival georganiseerd in die stad.


Jazzdag Oldenzaal op 27 februari 2010
In samenwerking met de winkelcentra De Driehoek en De Vijfhoek vond op zaterdag 27 februari van 11.00 tot 17.00 uur een Jazzdag plaats op twee locaties in deze overdekte winkelcentra.


Theaterprogramma Oale Jaz met Tonny Nijland en Charlotte Glorie
Van 8 t/m 11 maart 2011 werd elke avond opgetreden voor vrijwilligers uit de Gemeente Ommen in Theater de Carrousel.
Het afwisselende theaterprogramma bestond uit bijdragen van de Apeldoornse cabaretière Charlotte Glorie, Trio Oale Jaz als trio en Trio Oale Jaz met zangeres Tonny Nijland.


Jazzfrühshoppen bij Cosmos
In 2013 werd op drie zondagen in het voorjaar jazzconcerten georganiseerd bij Sterrenwacht Cosmos in Latrop.
Het programma bestond uit jazz standards met in de titel de maan, de zon, sterren e.d.


Muziekmiddag eigen formaties
Zondagmiddag 24 maart 2019 presentaties van de eigen formaties van de stichting in boerderij Nijkamp/Hellemans in Hengelo.
De genodigden beoordeelden deze middag als zeer positief en voor herhaling vatbaar.